+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Jakie przyrządzacie kotlety?

  1. #1
    logusek
    Member logusek is on a distinguished road

    Domyślnie Jakie przyrządzacie kotlety?

    Wiem, że to dość dziwne pytanie w temacie ale domyślam się, że wiele z was miało okazję przyrządzać kotlety w domu a na pewno wasze mamy wam podsuwały talerze.
    Chciałam się was zapytać*czy znacie przepisy na kotlety z jakimiś dodatkami? Z warzywami lub czymkolwiek innym niż takie zwykle, tradycyjne.
    Będę wdzięczna za przepisy.

  2. #2
    born2beperfect
    Senior Member born2beperfect is on a distinguished road

    Domyślnie

    Masz na myśli takie zawijane warzywa w mięso?

  3. #3
    Iri
    Junior Member Iri is on a distinguished road

    Domyślnie

    Myślę, że może chodzić o roladki schabowe czy też zawijane filety z kurczaka Osobiście polecam z dodatkiem szpinaku syte i co najważniejsze przepysznie smakuje. Wydaje mi się, że przepis można spokojnie znaleźć wpisując w przeglądarkę.
    tablojd.pl

  4. #4
    logusek
    Member logusek is on a distinguished road

    Domyślnie

    Tak, moga być zawijane przede wszystkim roladki, których jeszcze nie odważyłam się przyrządzić.

  5. #5
    dodzia
    Member dodzia is on a distinguished road

    Domyślnie

    a może całkowicie warzywne, bez mięsa? ja na przykład robię ze szpinakiem
    Składniki:

    1 kg ziemniaków
    1 jajko
    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 kg szpinaku
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    Przygotowanie:

    Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie
    Przeciśnij przez praskę
    Dodaj mąkę, jajko, sól i pieprz
    Wyrób na gładką masę
    Uformuj wałek o średnicy 6 cm
    Pokrój w plastry 1 centymetrowe
    Szpinak umyj
    Wsyp do wrzątku i gotuj 2 minuty
    Odcedź i przelej zimną wodą
    Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, podsmaż na oleju
    Dodaj podgotowany szpinak, sól i pieprz
    Duś do miękkości
    Ostudź
    Na przygotowane ziemniaczane placki nałóż po łyżeczce farszu
    Przykryj drugim plackiem i zlep brzegi
    Usmaż na oleju
    Resztę szpinaku połącz z jogurtem i podgrzej
    Polej usmażone kotleciki

    przepis pochodzi ze stronki Aby zobaczyć link musisz się zarejestrować: Rejestracja
    Aby zobaczyć link musisz się zarejestrować: Rejestracja

  6. #6
    tola
    Junior Member tola is on a distinguished road

    Domyślnie

    Ja robię różne kotlety: ziemniaczane z kiszoną kapustą, z jajek, ryżowe i z płatków owsianych. Naprawdę jest dużo możliwości

  7. #7
    marysia.co
    Senior Member marysia.co is on a distinguished road

    Domyślnie

    Zazwyczaj jak robię pupleciki z indyka czy z mięsa czerwonego to dodaję do nich ugotowaną kaszę jaglaną - są wtedy o niebo lepsze.

  8. #8
    Dinah
    Junior Member Dinah is on a distinguished road

    Domyślnie Zawijane filety z kurczaka

    Zawijam filety z kurczaka z suszonymi pomidorami OLE i podaję z listkiem bazylii i cienkim plasterkiem żółtego sera, który ładnie się u góry roztapia. I oczywiście ziemniaki do tego.

  9. #9
    gargamelka
    Senior Member gargamelka is on a distinguished road

    Domyślnie

    I mięsne i warzywne.. w sumie to zależy troche od pomysłu...
    Panierkę też robię i z bułki tarteł i różnych płatków...
    Chyba jedynie nasza wyobraźnia nas nie raz ogranicza

  10. #10
    Dinah
    Junior Member Dinah is on a distinguished road

    Domyślnie

    Ostatnio zrobiłam pyszne kotlety z pieczarkowym farszem domowym Ole!, tym ze słoika. Pasowało doskonale. Podaję z ziemniakami i masełkiem. Proste, ale pyszne

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Statystyki, katalog stron www, dobre strony internetowe

Search Engine Optimization by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.